Használati Útmutató:

Ellenőrizzük le a kézhez kapott küszöböket, melyik-melyik helyre (küszöbre) passzol. Nem kell azonban megijedni, ha van minimális eltérés a hossza, vagy a magassága közt. Mivel ezek a küszöb takarók kézműves terméknek számítanak, ezért valamivel rövidebbek, mint hosszra mint magasságra.
Ezt a különbséget fogjuk a későbbiekben eltüntetni a direkt erre a célra letesztelt szilikonnal. (Lsd későbbi pontban)

Ha az új küszöbtakaró ellenőrzésén túl vagyunk, még mindig meg kell vizsgálnunk egy fontos dolgot!
Nézzük át alaposan , hogy a régi küszöbön nincs-e esetleg kiálló régi szeg. Ha olyan küszöböt akarunk befedni, amin 2 ,,fém” csík található, ellenőrizzük le, nem állnak – e nagyon ki a lefogató szegek fejei. Ha találtunk ilyeneket, távolítsuk el, mielőtt a kór acélt ráhelyezzük. Ellenkező esetben nem kell eltávolítani a régi 2 csíkot!

Ha a régi burkolás teljes, akkor ellenőrizzük le, hogy nem mozog- e. Ha mozog sajnos el kell távolítani. Ha masszív, semmi dolgunk vele, a szilikon ugyanis rendkívül jól ,,fog” bármely fém felületet.

Ne feledjük, ezzel a burkolással egy tartós megoldást hozunk létre, így nem számít, ha kicsit sérült az eredeti fa küszöb. Ezzel a technológiával megállítjuk a fa további sérülését.

A kór acél anyag 0,8 mm, ami észrevehetetlenül növeli csak az eredeti küszöb magasságát, de pont elég arra, hogy rendkívül tartós legyen.

Ha minden ellenőrzésen túl vagyunk, jöhet a ragasztási útmutató.:

Vágjuk le a tubus szilikon tetejét, majd a kinyomó csőrből is körülbelül 10 mm-t, srégesen.

Szilikon tubus útmutató

Szilikon csőr

Csavarjuk fel a szilikon kinyomó csőrt a szilikon tubusra. Óvatos cikkcakk mozdulatokkal vigyünk fel szilikon réteget a küszöbre.

küszöb ragasztás útmutató

Ezután helyezzük rá az új küszöb takarót enyhe nyomással.

Következő lépésként jön a legfontosabb tevékenység! Most válik fontossá, hogy a csőrt srégesen vágtuk le. Ezzel ugyanis ki tudjuk húzni körbe az új küszöbünket. Mint korábban említettük, ezzel eltüntetjük a réseket vagy egyenletlenségeket.
Körbehúzást a 2 lehajtásnál (magasságnál), és a küszöb tetején (szélességnél)  – ahol a tokkal találkozik, célszerű. Ez esztétikai szempontból  is fontos, de legfőképpen, megvédi a küszöböt a bevizesedéstől és a por bejutásától.  A körbe húzott szilikont, enyhén beszappanozott ujjunkat tudjuk formálni, ha szükséges, mivel így nem tapad az ujjunkhoz a friss szilikon.

A teljes száradási idő 24 óra. Ez alatt az idő alatt vigyázzunk a ,,rálépéssel”. Körülbelül 1 nap leteltével egy teljesen masszív, szép és modern, új küszöböt kapunk!

Indulhat az ,,Ajánlat kérése”

Figyelem a szilikont védőkesztyűbe kell használni!

Figyelem, a kór acél takaró széle éles lehet, így könnyen balesetet okozhatnak!

Figyelem, a szilikon káros hatásairól és elővigyázatossági szempontokról  tájékozódjon a tubuson feltüntetett  leírásból és útmutatóból!

Itt jegyeznénk meg ismét, hogy a kór acél küszöbök és kór acél küszöb takarók kézműves termékek!
Ez azt jelenti, hogy minimális eltérés lehet a méretek közt és egyenlőtlenség is előfordulhat. Ám a módszerrel melyet fentebb említettünk, az a probléma nem áll fent, hogy valahol is ,,csúnya” maradjon a küszöb.

Az imént olvasott használati útmutatót is megkapja a rendelt küszöbtakarók mellé!

Ha bármilyen kérdése adódna, vegye fel velünk a kapcsolatot e-mail, facebook messenger vagy telefon segítségével.

(UltRaptor csapata)

 

Scroll to Top